Predstavitev:
Domen Kočevar
(profesor sociologije in teologije, predavatelj, voditelj študijskih skupin, ustanovitelj Teozofske knjižnice in bralnice Alme M. Karlin (TKBAK))

a

Domen Kočevar je diplomiral iz sociologije in teologije na Univerzi v Mariboru. Zaključil je z dvema diplomama, pri sociologiji - SVOBODNA KATOLIŠKA CERKEV in pri teologiji PRIMERJAVA ODREŠENJA V KRŠČANSTVU IN PRI ALICE A. BAILEY.

Po letih aktivnega, praktičnega raziskovanja, predavanj, vodenja študijskih skupin je Domen usmeril svoj fokus v koncept Enega Človeštva in prav tako pričel doktorski študij v Mariboru pri prof.dr.Vesni Vuk Godini na enako temo.

Leta 2009 je ustanovil Teozofsko knjižnico in bralnico Alme M.Karlin (TKBAK) v Celju, ki trenutno šteje 12.000 monografij s področja vseh religij, različnih duhovnih poti, filozofije, sociologije, psihologije, kulture, mirovnih študij, novih znanosti, ekologije.

Prav tako je pričel s projektom DAJTE NAM MIR, ki je zadnja tri leta vključeval večino srednjih šol Celja in mlade spodbujal k iskanju problemov v družbi in kreiranju projektnih rešitev za njih.

Je tudi del kreativne ekipe, ki je v letu 2018 pričela pripravljati projekt 2030.

Leta 2019 je z Dr. Nino Meyerhof iz ZDA pričel razvijati projekt imenovan ONE HUMANITY INSTITUTE, ki danes šteje več kot 40 strokovnjakov s celega sveta.

V zadnjih 5 letih je bil povabljen na mnogo konferenc, da govori o svojem delu, npr.: World Nobel Peace Summit, Bogota, Kolumbija, 2017, Fuji Declaration srečanje, Tokio, Japonska, 2017, Globalisation for the common good, Oxford, UK, 2016, Lucca, Italija, 2018, Parliament of World Religions, Toronto, Kanada, 2018, World Dignity Forum, Los Angeles, 2019, NOW konferenca 100 različnih znanstvenikov, umetnikov, filozofov, Delphi, Grčija, 2019…

Leta 2016 je so-ustanovil Medicinski center Paracelzus.

TEOZOFSKA KNJIŽNICA IN BRALNICA ALMA M. KARLIN https://www.jivatma.si/
DAJTE NAM MIR https://www.dajtenammir.info/
ONE HUMANITY INSTITUTE https://onehumanity.institute/


Organizator: Teozofska knjižnica in bralnica Alme M. Karlin
www.jivatma.si
Kontakt: program@jivatma.si, tel.: 03 62 098 62, 041 464 667